Urządzenia i Akcesoria
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Mandarin cream
-
white sugar60 g
-
mandarin peel (of 1 mandarin)
-
milk200 g
-
egg yolks4
-
thickened cream200 g
-
water30 g
-
gelatine powder1 ½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
mandarin juice (1-2 mandarins)50 g
Mandarin syrup
-
sugar50 g
-
water100 g
-
mandarin juice (2-4 mandarins)100 g
-
mandarins segmented2
-
crème fraîche to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4 g
Kalorie
1069.8 kJ /
255.7 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh fig jam
55 min
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 godz. 40 min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 godz. 15 min
Orange curry dressing
10 min
Rye sourdough starter powder
24 godz. 10 min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8 godz. 20 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Spiced nut clusters
35 min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Jam and coconut tarts
1 godz. 10 min
Brinjal (eggplant pickle)
1 godz. 30 min