![Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/348fe08ddf551f1cde1dcd6cf4e18b63/Derivates/84644679477a57765ad9e1d433321cff6fa78bd9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin cream
- 60 g white sugar
- mandarin peel (of 1 mandarin)
- 200 g milk
- 4 egg yolks
- 200 g thickened cream
- 30 g water
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g mandarin juice (1-2 mandarins)
Mandarin syrup
- 50 g sugar
- 100 g water
- 100 g mandarin juice (2-4 mandarins)
- 2 mandarins, segmented
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1069.8 kJ / 255.7 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 36.6 mg
Alternatywne przepisy
Persian honeycomb bark
1 Std. 30 Min
Caramel peach brioche
2h 15min
Truffle Cake with Hazelnut Praline
7 Std. 45 Min
Piccalilli
720h 35min
Cafe-style miso mushrooms
25 Min
Brandy snaps
30 Min
Korean Bo ssam
29h 20min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Ham and cheese canelé
49 Std.
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50 min
Chocolate lava pudding
40 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min