Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin cream
- 60 g white sugar
- mandarin peel (of 1 mandarin)
- 200 g milk
- 4 egg yolks
- 200 g thickened cream
- 30 g water
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g mandarin juice (1-2 mandarins)
Mandarin syrup
- 50 g sugar
- 100 g water
- 100 g mandarin juice (2-4 mandarins)
- 2 mandarins, segmented
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1069.8 kJ / 255.7 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 36.6 mg
Alternatywne przepisy
Edna's lemon curd teacake
40min
Pistachio and lemon curd cake
1h 15 min
Delicious lemon pudding
55min
Lemon curd (TM6)
15min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 Std. 5 Min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
5 min
Miso corn purée with almond ricotta
3h 20min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40min
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15min
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min