Urządzenia i Akcesoria
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Mandarin cream
-
white sugar60 g
-
mandarin peel (of 1 mandarin)
-
milk200 g
-
egg yolks4
-
thickened cream200 g
-
water30 g
-
gelatine powder1 ½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
mandarin juice (1-2 mandarins)50 g
Mandarin syrup
-
sugar50 g
-
water100 g
-
mandarin juice (2-4 mandarins)100 g
-
mandarins segmented2
-
crème fraîche to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4 g
Kalorie
1069.8 kJ /
255.7 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralized carrot and apple salad with feta cheese and nuts (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Honeycomb butter
10 min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 godz. 35 min
Lemon curd
20 min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Jamaican style ginger cake
1 godz. 20 min
Maple pecan ice cream
26 godz. 30 min
Duchess potatoes
1 godz. 10 min
Caramel toffees
2 godz.
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 godz. 25 min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min