Urządzenia i Akcesoria
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Mandarin cream
-
white sugar60 g
-
mandarin peel (of 1 mandarin)
-
milk200 g
-
egg yolks4
-
thickened cream200 g
-
water30 g
-
gelatine powder1 ½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
mandarin juice (1-2 mandarins)50 g
Mandarin syrup
-
sugar50 g
-
water100 g
-
mandarin juice (2-4 mandarins)100 g
-
mandarins segmented2
-
crème fraîche to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4 g
Kalorie
1069.8 kJ /
255.7 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paella
1 godz.
Fresh fruit tart (Thermomix® Cutter, using modes)
5 godz. 55 min
Spiced white chocolate and macadamia skillet brownie
50 min
Mini banoffee bombe Alaskas
24 godz. 30 min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10 godz. 55 min
Ras el hanout
10 min
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 godz. 55 min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Frangipane and apricot muffins
35 min
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min