Raspberry ripple cones

Raspberry ripple cones

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
9 portions

Składniki

Gelato
  • white sugar
    225 g
  • double cream
    300 g
  • full cream milk
    410 g
  • egg yolks
    4
  • vanilla bean and scraped out seeds
    1
  • fresh raspberries
    450 g
Raspberry ripple sauce
  • caster sugar
    10 g
  • water
    2 tsp
Assembly
  • milk chocolate broken into small pieces or callets
    70 g
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into small pieces or callets
    70 g
  • waffle cones (see Tip)
    9
  • hazelnuts, without skin or raw almonds, chopped, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421.8 kcal / 1764.7 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 76.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...