
Urządzenia i Akcesoria
Raspberry ripple cones
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
9 portions
Składniki
Gelato
-
white sugar225 g
-
double cream300 g
-
full cream milk410 g
-
egg yolks4
-
vanilla bean and scraped out seeds1
-
fresh raspberries450 g
Raspberry ripple sauce
-
caster sugar10 g
-
water2 tsp
Assembly
-
milk chocolate broken into small pieces or callets70 g
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into small pieces or callets70 g
-
waffle cones (see Tip)9
-
hazelnuts, without skin or raw almonds, chopped, to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
421.8 kcal /
1764.7 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
76.7 mg