Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à spätzles
- 5 œufs
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 500 g de farine de blé
La garniture
- 30 g de beurre doux
- 300 g de girolles fraîches
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973 kJ / 468 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streusel
2h
Manneles
1hod. 30min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1u. 55min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14hod. 15min
Spaetzles à l'alsacienne
40min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Linzer torte
2h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min
Kougelhopf
2hod. 55min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Tartelettes aux quetsches
45min