Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 350 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'agar-agar (2 g)
- le zeste d'un citron vert
- 400 g d'eau
- le jus de 4 citrons verts (200 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1110.4 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3u. 15min
Sorbet chocolat
12 godz.
Sorbet express pêche, abricot et banane
3u. 15min
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
Sorbet poire avec morceaux
12 godz.
Sorbet à l'abricot
10min
Sorbet fraise-coquelicot
10min
Sorbet à la fraise
12 godz.
Sorbet framboise-girofle
12 godz.
Sorbet pomme verte et calvados
12 godz.
Sorbet mangue-Passion
12 godz.