
Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki-witrażyki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 sztuki
Składniki
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
35 g cukru
-
65 g miodu płynnego
-
1 łyżka korzennej przyprawy do piernika
-
½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 żółtko
-
165 - 170 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
150 - 170 g landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
78 kcal /
329 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
1.6 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTKA I CIASTECZKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Szampańskie galaretki
4 godz. 30 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Ciasteczka maślane
40 min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Ciasteczka-jajeczka
3 godz.
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min