
Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki-witrażyki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 sztuki
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki35 g
-
cukru35 g
-
miodu płynnego65 g
-
korzennej przyprawy do piernika1 łyżka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego½ łyżeczki
-
żółtko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu165 - 170 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)150 - 170 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
78 kcal /
329 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
1.6 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTKA I CIASTECZKA
12 Przepisów
Polska
Polska