Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki-witrażyki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 sztuki
Składniki
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
35 g cukru
-
65 g miodu płynnego
-
1 łyżka korzenna przyprawa do piernika
-
½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 żółtko
-
165 - 170 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
150 - 170 g landrynek, okrągłych, owocowych (różnokolorowych)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
0.8 g
Kalorie
329 kJ /
78 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTKA I CIASTECZKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka „kwiatki” na patyku
2u. 5min
Wielkanocne babeczki
50min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2u. 10min
Krwawe paluchy wiedźmy
4u. 10min
Ciasteczka-jajeczka
3u.
Bombki z piernika
3u. 25min
Czekoladowe łyżeczki
3u. 25min
Tort z niespodzianką
12u.
Choinki z piernika
2u. 30min
Domek z piernika
5u. 30min
Ciasteczka ślimaczki
2u.
Szwedzkie pierniczki
1u. 30min