Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody, przegotowanej, gorącej, do rozpuszczenia galaretek
- 2 opakowanie galaretki w proszku, słodzonej (ok. 70 g), o dowolnym smaku
- 540 g mleka skondensowanego, niesłodzonego, mocno schłodzonego
- owoce, np. truskawki, maliny, poziomki (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 858.2 kJ / 205 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5h 10 min
Flan karmelowy
3h
Gorąca czekolada
10 Min
Pływające wyspy
45 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Zabajone
15min
Gorąca biała czekolada
15min
Kisiel
10 Min
Budyń czekoladowy
10 Min
Ciepłe lody
40 Min
Mus z owoców jagodowych
4h 40 min
Mus czekoladowy
3hod. 20min