Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody, przegotowanej, gorącej, do rozpuszczenia galaretek
- 2 opakowanie galaretki w proszku, słodzonej (ok. 70 g), o dowolnym smaku
- 540 g mleka skondensowanego, niesłodzonego, mocno schłodzonego
- owoce, np. truskawki, maliny, poziomki (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 858.2 kJ / 205 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jagodowa pianka
10 min
Lody waniliowe
12 Std.
Słodki pudding toffi
1 godz.
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Nadziewane warzywa
1h 20min
Zabajone
15 Min
Mus z owoców jagodowych
4sa 40 dk
Flan karmelowy
3 Std.
Serek na słodko
5 min
Ganasz czekoladowy
20min
Mus czekoladowy
3h 20 min
Sos czekoladowy
20min