
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z grzybami i karpiem
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
40 g grzybów, suszonych
-
500 g wody gorącej
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 goździki
-
500 g dzwonek karpia, świeżych o grubości ok. 2 cm
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g bułki tartej
Ciasto
-
250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.6 kcal /
2249.5 kJ
Białko
27.1 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
83.1 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
710.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska