Pierogi z grzybami i karpiem

Pierogi z grzybami i karpiem

3.9 38 ocen
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 40 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody gorącej
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 2 goździki
  • 500 g dzwonek karpia, świeżych o grubości ok. 2 cm
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g bułki tartej
Ciasto
  • 250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 1 jajko
  • 20 g oleju
  • 560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.6 kcal / 2249.5 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 710.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...