
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z grzybami i karpiem
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
grzybów, suszonych40 g
-
wody gorącej500 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
goździki2
-
dzwonek karpia, świeżych o grubości ok. 2 cm500 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
bułki tartej20 g
Ciasto
-
wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania250 g
-
jajko1
-
oleju20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu560 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.6 kcal /
2249.5 kJ
Białko
27.1 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
83.1 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
710.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z mięsem
1 godz.