Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 40 g grzybów, suszonych
- 500 g wody, gorącej
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 2 goździki
- 500 g dzwonek karpia, świeżych, o grubości ok. 2 cm
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g bułki tartej
Ciasto
- 250 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2249.5 kJ / 537.6 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 710.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35 min
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 Std. 30 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14h
Kartacze z mięsem
1 Std.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Kluski śląskie
30min