Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z grzybami i karpiem
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
40 g grzybów, suszonych
-
500 g wody gorącej
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 goździki
-
500 g dzwonek karpia, świeżych o grubości ok. 2 cm
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g bułki tartej
Ciasto
-
250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
710.2 mg
Białko
27.1 g
Kalorie
2249.5 kJ /
537.6 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 godz.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Kluski śląskie
30 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min