
Urządzenia i Akcesoria
Tort czekoladowy z wiśniami
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczyptę soli
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wiśnie
-
100 g wody
-
450 g wiśni, świeżych bez pestek
-
50 g cukru
-
100 g wódki (opcjonalnie)
Krem śmietanowy i przełożenie
-
50 g wody
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
750 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
30 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
-
wiśnie, świeże bez pestek, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
523.1 kcal /
2188.8 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
45.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
21.5 g
Sód
135.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska