Chleb z serem i salami

Chleb z serem i salami

4.8 314 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
34 kromki

Składniki

  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    100 g
  • salami pokrojonego na kawałki
    100 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • mąki pszennej typ 550
    700 g
  • wody
    480 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    40 g
    4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    2 - 3 łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli (opcjonalnie)
    10 g
  • olej do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 102.3 kcal / 428.2 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 169.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...