Chleb z serem i salami

Chleb z serem i salami

4.8 319 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
34 kromki

Składniki

  • 100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 100 g salami pokrojonego na kawałki
  • 80 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 700 g mąki pszennej typ 550
  • 480 g wody
  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
    4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 2 - 3 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 g soli (opcjonalnie)
  • olej do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 102.3 kcal / 428.2 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 169.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...