Moussaka

4.2 908 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    120 g
  • Semmelbrösel
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    50 g
  • Faschiertes (vom Lamm)
    400 g
  • geschälte Tomaten aus der Dose mit Saft
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • Rotwein
    100 g
  • Tomatenmark
    3 EL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    3 Prisen
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    1 EL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    2 ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Scheiben (5 mm)
    500 g
  • Melanzani in Scheiben (1 cm)
    400 g
  • Butter
    40 g
  • Milch
    500 g
  • Weizenmehl
    40 g
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Eier
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 2304 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...