Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de panais, coupés en morceaux
- 600 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de lait
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Purée carotte-coco
40 min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 min
Purée potiron-orange
30 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée aux saveurs asiatiques
40 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 Min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée aux trois racines
45 Min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée carotte-pomme de terre
25 min