Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pomme de terre, émincée en rondelles (0,2 cm d'épaisseur)
- 500 g de potimarron, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de gingembre frais
- 20 g de beurre doux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
Alternatywne przepisy
Quiche à la courge musquée de Provence
1 godz. 10 min
Lasagne chèvre-courgette
1 godz.
Lasagne courgettes, aubergines et tomates
1 godz. 15 min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1 godz.
Gratin de courgette aux lardons
40min
Gratin de blettes
1 godz.
Quiche au poireau
55 min
Gratin de courge
1 godz.
Gratin de courgette
1h 20min
Tarte croustillante carotte et courgette
1 godz.
Gratin de potiron aux châtaignes
1 godz. 10 min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1 godz.