![Forelle | Wurzel | Tapiokakaviar | Rauch Forelle | Wurzel | Tapiokakaviar | Rauch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A28B2CD-97BB-437B-8B97-4A0F50C0E54B/Derivates/2DC62188-954A-4762-86AA-7290664405E9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Verjus
- 800 g Wasser
- 20 g Tapiokaperlen, klein
- 250 g Suppengemüse (z.B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel), in Stücken
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken (ca. 2 cm)
- 100 g Stangensellerie, in Stücken
- 40 g Wermut (z.B. Noilly Prat)
- 70 g Weißwein, trocken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Wacholderbeere
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 1 ½ TL Meersalz
- 250 g Karotten, in Streifen (ca. 7 mm)
- 150 g Gelbe Rüben, in Streifen (ca. 7 mm)
- 1 Lauchstange, in Ringen (ca. 5 mm)
- 100 g Petersilienwurzeln, in Streifen (ca. 7 mm)
- 6 Forellenfilets, geräuchert (ca. 700-900 g)
- 200 g Butter, in Stücken
- ¾ TL Rauchsalz
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2208 kJ / 528 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Mohnstrudel dampfgegart
1 Std. 30 Min
Forellen auf Zucchini mit Zitrus-Dill-Butter
45 Min
Dotterravioli | Spinat | Trüffel
5h 10min
Lammbällchen mit Erdäpfel-Röhrlsalat und Kerbelsauce
1 Std. 45 Min
Mayonnaise
5min
"Cullen Skink" - Fischsuppe
45 Min
Mediterrane Fischstrudel
1 Std. 25 Min
Spicy Mary
5min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35 min
Fischbrühe
30 min
Sardische Nudeln mit Rucolasauce
27h
Ajvar
1 Std.