Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 Zwiebeln (ca. 130 g), halbiert
- 30 g Schweineschmalz
- 1 Dose Corned Beef (340 g)
- 100 g Gurkenwasser von den Cornichons
-
1
geh. TL selbst gemachte Gewürzpaste für Fleischbrühe
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 Glas Rote Bete, (Abtropfgew. 220 g), abgetropft
- 100 g Cornichons, in Stücken
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Kartoffelpüreeflocken (für Fertigpüree z. B. von Pfanni)
- Mehl zum Bemehlen
- 2 Eier, verquirlt
- 100 g Kartoffelpüreeflocken (für Fertigpüree z.B. von Pfanni)
- Rapsöl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3399 kJ / 812 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Garnelenbällchen
30min
Mayonnaise
5min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40 min
Bachsaibling mit Haselnussmilch
26h
Zitronen-Hähnchen
50 min
Geflügelleber-Pastete
1h 10 min
Gefüllte Koteletts
40 min
Gorgonzola-Törtchen mit Birne
1 Std. 30 Min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.
Geflügelfrikadellen mit Mandelsauce
1 godz. 40 min
Bratwurst-Ravioli
35 min