Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe miniserniczki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
30 g masła
-
200 g herbatników pełnoziarnistych
-
200 g sera twarogowego, pokrojonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone
-
150 g mleka skondensowanego słodzonego
-
100 g mleczka kokosowego
-
30 g likieru kokosowego, np. Malibu®
-
5 g ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
płatki kokosowe do dekoracji (ok. 100 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
446.3 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1764.3 kJ /
421.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Mus kawowy (bez cukru)
1 Std. 15 Min
Mus z białej czekolady
1 Std.
Deser kokosowo-ananasowy
4 Std. 25 Min
Semifreddo kawowe
6 Std. 30 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Deser bananowy
15 Min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 Std. 30 Min
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min
Słodki pudding toffi
1 Std.