Karotten-Curry-Hirse mit Vogerlsalat und Buttermilch-Feta-Dressing

Karotten-Curry-Hirse mit Vogerlsalat und Buttermilch-Feta-Dressing

4.0 82 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 Portionen

Składniki

  • Feta in Stücken
    100 g
  • Buttermilch
    200 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Hirse
    100 g
  • Wasser
    450 g
  • Currypulver
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Karotten
    500 g
  • Frühlingszwiebeln
    120 g
  • Apfel (ca. 130 g), in Stücken
    1
  • Rosinen (ca. 15 g)
    1 EL
  • Apfelessig
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Muskatblüte (Macis), gemahlen
    ½ TL
    1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
  • Vogerlsalat
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 386 kcal / 1612 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...