![Polentamuffins mit Spinat und Feta Polentamuffins mit Spinat und Feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E3900E2-83DD-4BD7-A0E3-92F664047853/Derivates/296DEF8B-9BCF-43F1-924F-9B1475AAD138.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Polenta
- 230 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Backpulver
- 1 TL Natron
- 80 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Buttermilch
- 3 Eier
- 125 g Blattspinat, frisch
- 3 Stängel frische Minze, Blätter abgezupft
- 150 g Feta, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 12 Cherrytomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Polenta-Muffins
1 Std.
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40 Min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1ωρ. 5 λεπτ.
Kichererbsen-Muffins
40 Min
Kürbispfannkuchen mit Petersilien-Dip
40 Min
Kartoffel-Möhren-Waffeln
30min
Karotten-Fenchel-Frittata mit Ricotta
30min
Apfel-Speck-Muffins
40 Min
Quinoa-Pizza-Happen
1 godz. 30 min
Buchweizencrêpes mit Camembert und frischen Kräutern
1sa 20 dk
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30min
Polenta mit Spinat und Käse
1 Std.