Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Johannisbeeren200 g
-
Zucker170 g
-
Zitronenschale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Eier3
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)250 g
-
Mehl300 g
-
Backpulver3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1145 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 godz. 40 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Träubleskuchen
1 godz. 45 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Brombeermuffins
45 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min