![Johannisbeer-Joghurt-Kuchen Johannisbeer-Joghurt-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5EABBBAF-BB58-4077-AFD6-187D74D051F4/Derivates/65070658-84a7-41d0-b723-9537e40d33c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Johannisbeeren
- 170 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 3 Eier
- 250 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 300 g Mehl
- 3 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1145 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 godz.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3hod. 40min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20 min.
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2hod. 30min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 godz. 40 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min