Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeertorte mit Streuseln
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Stücke
Składniki
Teig und Füllung
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Rum15 g
-
Eier2
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Heidelbeeren500 g
Streusel und Fertigstellung
-
Mehl150 g
-
Zucker70 g
-
Butter in Stücken80 g
-
Milch25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3.8 g
Kalorie
1067 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sommer- Früchte
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Beeren-Kokos-Kuchen
2 godz. 10 min
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 godz. 25 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min