Heidelbeertorte mit Streuseln

Heidelbeertorte mit Streuseln

4.7 750 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Stücke

Składniki

Teig und Füllung
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Rum
    15 g
  • Eier
    2
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Heidelbeeren
    500 g
Streusel und Fertigstellung
  • Mehl
    150 g
  • Zucker
    70 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Milch
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3.8 g
Kalorie 1067 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...