Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig und Füllung
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Backpulver
- 150 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Rum
- 2 Eier
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Heidelbeeren
Streusel und Fertigstellung
- 150 g Mehl
- 70 g Zucker
- 80 g Butter, in Stücken
- 25 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 Std.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Beeren-Blechkuchen
1h 30min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min