Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bogavantes (de 500-600 g)
- 50 g de chalotas
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 150 g de vino blanco seco (Xtacolí)
- 2100 g de agua
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 320 g de pappardelle al huevo
- 1 cucharada de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 10 g de harina
- 50 g de nata líquida
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharada de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2645 kJ / 632 kcal
- Białko
- 30.23 g
- Węglowodany
- 61.01 g
- Tłuszcz
- 29.78 g
- Błonnik
- 4.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartar de buey
10min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 Min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55min
Bisque de bogavante
50min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Bogavante en salsa Newburg
1h 15min
Espagueti a la vóngole
1h 40 min
Pappardelle con langostinos y boletus salteados en salsa de foie
1h 10min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1h 10min
Rape en salsa americana
1h
Arroz con bogavante
1h
Crema con rape y gambas
30min