Urządzenia i Akcesoria
Marillen-Mascarpone-Eis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Mascarpone250 g
-
griechisches Joghurt (10% Fett)300 g
-
Zucker150 g
-
Limettensaft frisch gepresst2 EL
-
Limettenschale, gerieben etwas mehr zum Dekorieren2 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
frische Marillen entsteint und halbiert350 g
-
Kardamom, gemahlen¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1969 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4 godz. 20 min
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 min
Erdbeer-Zitronen-Mousse
8 godz. 15 min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 godz. 50 min
Gratinierte Kirschen
30 min
Orangenparfait
6 godz. 30 min
Walnusssoufflé
1 godz. 15 min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 godz. 20 min
Apfelkuchen im Glas
1 godz.
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min
Orangen-Schokomousse
8 godz. 15 min