Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de biscuits speculoos
- 30 g d'amandes émondées
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de canneberges déshydratées
- 50 g d'abricots secs dénoyautés
- 400 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1011 kJ / 243 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuit coco-canneberge
20 min
Verrines à l'orange
1h 15min
Galette au citron
1h 35 phút
Galette des rois aux marrons et noisettes
1h 35 phút
Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices
6h 45min
Pièges aux speculoos
3 Std. 15 Min
Tartelette orange-pistache
1h
Amaretti aux abricots
30min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1hod. 10min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h