Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de chocolat au lait, cassé en morceaux
- 120 g de beurre, en morceaux, et 10 g pour les ramequins
- 4 œufs
- 90 g de cassonade
- 60 g de farine, et 10 g pour les ramequins
- 4 bonbons ou rochers au praliné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3318 kJ / 798 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 52 g
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1h 20min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Coulant chocolat-cannelle
20 min
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12j 20 menit
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Petits coulants au chocolat
20 min
Fondant au chocolat de La Baule
13hod.
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12j 30 menit
Cookies aux 3 chocolats
50min
Brioche perdue aux pommes, caramel et noix
45min
Fondant minute au chocolat
20 min