Tomatensuppe mit Bulgur

Tomatensuppe mit Bulgur

4.6 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    130 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Tomaten halbiert
    800 g
  • rote Paprika (ca. 150 g), geviertelt
    1
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Bulgur
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 215 kcal / 898 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...