Urządzenia i Akcesoria
Tomatensuppe mit Bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert130 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
Tomaten halbiert800 g
-
rote Paprika (ca. 150 g), geviertelt1
-
2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Wasser200 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Basilikum, getrocknet1 TL
-
Thymian, getrocknet½ TL
-
Bulgur100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
898 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5.7 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomatensuppe
40 min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 godz. 10 min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45 min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25 min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Rote Linsensuppe
40 min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45 min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 min
Grünkern-Gemüse-Eintopf
1 godz. 10 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min