Pipián rojo

Pipián rojo

4.7 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

  • 600 g de pierna y muslo de pollo, sin piel (2 piernas y 2 muslos aprox.)
  • 1500 g de agua
  • 1 chile ancho sin semillas y asado
  • 1 chile guajillo sin semillas y asado
  • 140 g de jitomate cortado en cuartos
  • 35 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 25 g de aceite
  • 85 g de pepitas de calabaza peladas y tostadas
  • 1 cda de ajonjolí blanco tostado
  • ¼ cdita de sal fina

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 395 kcal / 1659 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...