![Porcini al funghetto Porcini al funghetto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F30F6AA8-05E4-496A-A3BE-6AF006E15CEE/Derivates/5E7A2E93-F770-42AC-892D-164BBA07770E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 650 g di funghi porcini freschi, lavati ed a pezzi
- 1 pizzico di origano secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi trifolati
30min
Broccoli e salsiccia
30min
Contorno di funghi cremosi
35 Min
Carciofi all'aceto light
45 min
Seppioline al vino bianco
25min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 Min
Insalata di taccole e ceci in vasetto
35 Min
Carciofi alla maremmana
40min
Melanzane trifolate
40min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 min