![Tortino di carciofi, prezzemolo e menta Tortino di carciofi, prezzemolo e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA95B5EC-C4DA-4573-B519-4DDF8E71A292/Derivates/209AD2D1-12CE-4E83-90F6-2A4A6521BFF0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
30
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
lub 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) - 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio piccolo (opcjonalnie)
- 160 g di carciofi, puliti dalla barba interna e in quarti
- 6 uova
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Sformatini ai carciofi
1 godz.
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min
Pasta al vino
5 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Alici alla Reggina
45 min
Sformatini di asparagi
45 min
Baccalà al forno con broccoli
1 godz. 30 min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 godz.
Dentice agli agrumi
45 min
Quiche salata ai carciofi
1 godz. 20 min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min