Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
30
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
lub 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) - 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio piccolo (opcjonalnie)
- 160 g di carciofi, puliti dalla barba interna e in quarti
- 6 uova
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 min
Sformatini di verza e mortadella
1h 30min
Sformatini di asparagi
45min
Tegamini fave e funghi
3h 10min
Incapriata di fave e zucchine
6h
Cocottine di fave
40min
Palamita in crema di finocchio
35 min
Mousse di baccalà
45min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min
Flan di funghi porcini
1 godz.
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 godz.