![Roastbeef Roastbeef](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2120FA3B-2A57-4881-BE45-8A54DDE4ACB3/Derivates/B8AF2748-D20E-4FC9-9AA1-E171F007240E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate (rosmarino, salvia, alloro)
(opcjonalnie)
lub 1 cucchiaio di erbe aromatiche secche miste (opcjonalnie) - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani (o in polvere)
- 700 g di carne di manzo tipo scamone, in un solo pezzo
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 60 g di cipolla a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 5 - 6 chiodi di garofano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Salsa tonnata
20 分钟
Roastbeef in salsa verde
40 分钟
Vitello tonnato
24h 45min
Polenta
1小时
Dado di carne
45 分钟
Seppie con i piselli
40 分钟
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Roastbeef in salsa indiavolata
1 Std. 20 Min
Insalata fredda di polpo e patate
50min