Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate (rosmarino, salvia, alloro)
(opcjonalnie)
lub 1 cucchiaio di erbe aromatiche secche miste (opcjonalnie) - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani (o in polvere)
- 700 g di carne di manzo tipo scamone, in un solo pezzo
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 60 g di cipolla a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 5 - 6 chiodi di garofano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
40min
Roastbeef in salsa verde con patate
40min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5 min
Vitello tonnato
24h 45min
Polenta
1h
Dado di carne
45min
Vitello tonnato
25h 30min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Roastbeef in salsa indiavolata
1h 20min
Roastbeef in salsa verde
40min
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45min
Lonza alla senape
1h 5 min