Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cavolfiore (circa 1000 g) tagliato in cimette
- 50 g di farina
- 40 g di burro
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato + q.b.
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Broccoli e salsiccia
30 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 Std.
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min
Sformato di finocchi
1 Std.
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Finocchi ripieni
1 Std.
Indivia belga gratinata
1小时 20 分钟
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min