Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta per cannelloni
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova (da 60 g circa)
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno ricotta e spinaci
- 700 g di acqua
- 600 g di spinaci in foglia surgelati
- 150 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Per terminare
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 20 g di burro a fiocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3753 kJ / 897 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Błonnik
- 302.1 g
Alternatywne przepisy
Crostata salata di spinaci
1 Std.
Lasagne classiche
2h
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35min
Verdure ripiene
1小时 20 分钟
Lasagne al forno
2 godz. 30 min
Verdurine in sfoglia
1 Std.
Girandole di magro
1h 5min
Parmigiana di melanzane
2h
Conchiglioni agli spinaci
1h 15min
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15min