Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 480 g di uova (circa 8 uova)
- 30 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina manitoba + q.b.
- 160 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 10 g di sale
Bagna
- 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 100 g di miele
- 400 g di zucchero
- 1000 g di acqua
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 200 g di Rum bianco (vol. 70°C)
Terminare la preparazione
- 150 g confettura di albicocche
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 24 pezzi
- Kalorie
- 26049 kJ / 6226 kcal
- Białko
- 114.4 g
- Węglowodany
- 967 g
- Tłuszcz
- 188.1 g
- Błonnik
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Struffoli
1 Std.
Pastiera
15h
Roccocò
2h
Pastiera fiori d'arancio
12h
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min
Crema pasticcera
15min
Pasta Choux
2h
Babà napoletano
2h 45min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Torta Babà napoletana
8 Std.