Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina
- 50 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (maggiorana, basilico, timo, erba cipollina), le foglioline e gli aghi, lavati e asciugati
- 300 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di malto di orzo
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 200 g di farina integrale
- 300 g di farina tipo 0 + q,b. per spolverizzare
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Pane multicereali
17sa 30 dk
Pane rustico
2h
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Preimpasto per pane
24h 30 min
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Pane con farina di mais
5h 5 min
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Fantasia di colori
4 godz. 10 min
Pane al rosmarino
10sa 55 dk
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min