Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina
- 50 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (maggiorana, basilico, timo, erba cipollina), le foglioline e gli aghi, lavati e asciugati
- 300 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di malto di orzo
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 200 g di farina integrale
- 300 g di farina tipo 0 + q,b. per spolverizzare
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini integrali alle erbe (TM6)
45 Min
Crackers integrali arancia e salvia
2h 40min
Pane rustico
2h
Pane multicereali
17h 30min
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Focaccia tirolese
3h 30min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pane al rosmarino
10h 55min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min
Crackers integrali al rosmarino
2h 40min
Il pane di Altamura
4h