Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di lievito madre
- 125 g di acqua
-
250
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Il pane di Altamura
4 godz.
Pane pugliese
29h 20min
Grissini con esubero di lievito madre
5 godz. 5 min
Preimpasto per pane
24h 30min
Pagnotte integrali con lievito madre
4 godz.
Pane sciapo umbro
14h
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Pane con farina di mais
5 godz. 5 min
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Lievito madre
72h 15min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min