![Pane toscano con lievito madre Pane toscano con lievito madre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C74E365-7849-4731-A786-7F47FF3A60AC/Derivates/A51F6B28-DD87-4D89-A022-53E076429D71.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di lievito madre
- 125 g di acqua
-
250
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane multicereali
17 godz. 30 min
Pane tipo ciabatta
26sa
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane sciapo umbro
14h
Pane al rosmarino e salvia
18 godz.
Pagnotta al rosmarino
3h 30 min
Lievito madre
72 godz. 15 min
Piadina con esubero di lievito madre
1h 50 min
Preimpasto per pane
24h 30 min
Grissini con esubero di lievito madre
5h 5min
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min