Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée

Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée

3.8 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • garlic bulb plus two cloves
    1
  • olive oil
    35 g
  • onions quartered
    250 g
  • honey
    30 g
  • wholegrain mustard
    40 g
  • Dijon mustard (opcjonalnie)
    10 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    2 tsp
  • chicken breast fillets (approx. 650 g)
    4
  • cauliflower florets
    800 g
  • milk
    130 g
  • ground black pepper to taste
    ¼ - ½ tsp
  • fresh thyme leaves for garnishing
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 381 kcal / 1596 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...