Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)
- 2100 g water, plus extra for soaking
- 30 g unsalted butter, diced
- 60 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g onions, quartered
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 10 g olive oil
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 500 g beef mince (10% fat), broken in pieces
- 15 g plain flour
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794.5 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 773.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min
Lime and Lemonade
5min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 min
Leek and Potato Soup (TM6)
40 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Strawberry Champagne Cocktail with Mini Savoury Cheesecakes
3h 40min
Pasta alla Nerano
40 min
Chilled Chocolate Orange Tart
6u. 25min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min