![Thai Red Curry Paste Thai Red Curry Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8d610b60625854c11dd752c1824efec3/Derivates/434e2439fd1521119dbad9081404d2384baf5aca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 tsp coriander seeds
- 3 tsp cumin seeds
- 200 g shallots, halved
- 60 - 90 g fresh red chillies, halved, to taste
- 2 stalks fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 12 garlic cloves
-
45
g fresh galangal, peeled, cut in round slices (2 mm)
lub fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) - 3 limes, thin peelings of skin only
-
30
g shrimp paste
lub white miso paste - ½ tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1917.1 kJ / 458.2 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 100.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 321.8 mg
Alternatywne przepisy
Wakame Butter
Brak ocen
Peach Melba Foam Trifles
Brak ocen
Potato Pancakes
45min
Vegetable and herb seasoning
4 Std.
Orange coloured eggs
Brak ocen
Spaghetti Vongole
40min
Pizza Margherita
2h 10min
Floating islands
40min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Steak tartare
10min