Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 300 g caster sugar
- 400 g full cream milk
- 70 g apricot jam
- 70 g unsalted butter, softened
- 280 g plain flour
- 4 medium eggs
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp balsamic vinegar
- 2 pinches fine sea salt
Sauce
- 200 g unsalted butter
- 200 g light brown muscovado sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2989 kJ / 713 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 457.5 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35min
Traditional bobotie
1h 30min
Malva Pudding
55min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min
Peppermint Crisp Parfait
2 Std. 25 Min
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Milk tart
3 Std.
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55min
Milk Tart
8 godz. 45 min