Filet Wellington mit Maronen
TM6 TM5

Filet Wellington mit Maronen

4.5 (48 ocen)

Składniki

  • 600 g Rinderfilet (4 Filets à 150 g)
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • 30 g Öl
  • 100 g Maronen, gegart, geschält
  • 100 g Champignons
  • 20 g Schalotten
  • 3 Zweige Thymian, abgezupft
  • 50 g Schinkenspeck, gewürfelt
  • 1 EL Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 5 Scheiben Blätterteig (à 75 g), aufgetaut
  • 1 Ei, verquirlt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3132 kJ / 748 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
43 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy