Urządzenia i Akcesoria
Aloo tikki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
16 portions
Składniki
-
bread cut into pieces (see Tips)1 slice
-
water1000 g
-
potatoes peeled and cut into cubes (1 cm)600 g
-
ground turmeric¼ tsp
-
salt1 ½ tsp
-
brown onion100 g
-
fresh green chillies trimmed and cut into halves1 - 2
-
fresh coriander leaves and stems only5 sprigs
-
oil2 tbsp
-
garlic paste (see Tips)1 tsp
-
ginger paste (see Tips)1 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
chaat masala (see Tips)½ tsp
-
frozen green peas50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
257.7 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
271.4 kJ /
64.6 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Amritsari dal
26 Std.
Sambhar
1 Std. 30 Min
Gobi masala
30 Min
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Lemon rasam
40 Min
Paneer
4 Std. 5 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Potato karakari
50 Min
Roti
2 Std.
Achari paneer murgh
1 Std. 5 Min