Wersje kompatybilne
Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de licor de naranja
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- ½ piña fresca en láminas finísimas
- 20 rebanadas de pan chapata muy finas y tostadas en el horno
- sal en escamas
- pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate & kumquats
40 min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 godz. 50 min
Pasteles de toffee salado y chocolate
3 Std.
Chocolate a la taza
15 Min
Crema catalana
40 min
Tiramisú
5 godz. 20 min
Mousse de chocolate
3h 20min
Panna cotta
6h 10min
Crema de cebolla de Fuentes con trufa
1ωρ. 30 λεπτ.
Tarta de crema catalana a la naranja
7 Std. 30 Min
Claras montadas
5 Min
Coulis de fruta
10min