Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña

Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña

4.8 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
10 raciones

Składniki

  • hojas de gelatina
    2
  • de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
    250 g
  • de nata (35% de grasa)
    250 g
  • de aceite de oliva
    70 g
  • de licor de naranja
    30 g
  • huevos
    3
  • de azúcar
    90 g
  • piña fresca en láminas finísimas
    ½
  • de pan chapata muy finas y tostadas en el horno
    20 rebanadas
  • sal en escamas
  • pimienta negra recién molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 475 kcal / 1989 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...