Wersje kompatybilne
Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de licor de naranja
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- ½ piña fresca en láminas finísimas
- 20 rebanadas de pan chapata muy finas y tostadas en el horno
- sal en escamas
- pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corte de semifrío de chocolate
4h 10min
Parfait de turrón con coulis de frutos rojos
10h 30min
Bombones de toffee
3h 15min
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Mousse de chocolate
3h 20 min
Sorbete de fruta congelada
5 Min
Sorbete de limón
8 Std. 30 Min
Bavaroises de chocolate con menta
2 godz. 15 min
Merengue de chocolate
2h 25 phút
Pasteles de toffee salado y chocolate
3h
Coulis de fruta
10 Min
Claras montadas
5 Min