Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelklöße
- 600 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
- 25 g Brötchen altbacken, in 10 gleichgroßen Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 80 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zitronensaft
- 100 g Kartoffelstärke
- 10 g Salz
Rahmchampignons und Fertigstellung
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 400 g frische Champignons, halbiert, ggf. geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 200 g Sahne
- 10 g Kartoffelstärke
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2814 kJ / 673 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1 Std.
Eiersalat
50 Min
Eierschecke
7h
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30 min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Feine Königsberger Klopse
1 Std.
Buletten mit Pilzrahm
1 Std.
Köttbullar mit Pilzsauce
1h 10min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Senfeier
1h 5min
Kartoffelklöße
25h