![Bignè a sorpresa Bignè a sorpresa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/04CF4726-9B40-4C6A-881D-66838C403924/Derivates/d56556be-c304-4356-9968-df67ccafcc66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux al basilico
- 120 g di farina tipo 00
- 20 g di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 130 g di acqua
- 70 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 2 uova
Crema pasticcera salata
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di burro a pezzi
- 250 g di latte
- 2 tuorli
- 40 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 50 g di speck a listarelle
- 50 g di pistacchi in granella
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palline al prosciutto
1h 30min
Bignè alla crema di funghi e speck
1 Std. 35 Min
Bignè al ripieno di gamberetti
1u. 20min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 Std. 30 Min
Turbantini affumicati
40min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30 min
Burro ai gamberi
2h 35min
Pizza romana scomposta
3h 20min
Bignè al salmone
1 Std. 50 Min
Bignè con tre mousse
2h
Bignè al formaggio
1ч. 5 мин.