Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 2 - 4 bustine di nero di seppia liquido
- 20 g di olio di arachidi
Farcitura
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 9 gambero crudo di media grandezza interi
- 150 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 3 - 4 foglie di basilico fresco
- 1 pizzico di sale
- 150 g di cozze fresche pulite
- 150 g di vongole veraci fresche pulite
-
3
calamari freschi ad anelli
lub 3 seppioline ad anelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3192 kJ / 763 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 108.2 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
Alternatywne przepisy
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Pizza ai peperoni
1h 55 phút
Pizza alle zucchine
1 godz. 45 min
Pizza Margherita
2h
Pizza alla romana
1h 40 min
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Pizza alle verdure
2h 5min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4 Std.
Pizza ai quattro formaggi
1h 40 min
Pizza prosciutto e funghi
1 godz. 45 min
Pizza capricciosa
1hod. 35min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min