Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay Sauce
- ½ tsp fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tbsp ground turmeric
- 3 in. ginger, fresh root, peeled (approx. 1 oz)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh chilies, seeds removed if preferred, to taste (e.g. serrano)
- 2 tbsp tamari sauce
- 1 tbsp tamarind pulp
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 13 - 14 oz coconut cream
- 2 oz peanut butter
Chicken, Rice and Vegetables
- 14 oz jasmine rice
- 35 oz water
- 24 oz chicken thighs, skinless, boneless, cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
- 3 ½ oz carrots, cut into thin strips
- 3 ½ oz broccolini, cut into thirds
- 3 ½ oz cauliflower, cut into small florets (1¼ in.)
- 2 oz red bell pepper, cut into thin strips
- 2 oz yellow onion, cut into thin wedges
- 3 oz sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3451 kJ / 824.8 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 632.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Thai Chicken Curry
40min
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yogurt
45min
Cauliflower Gratin
55 min
Curried Sausages and Lentils
1 godz.
Chicken Garam Masala
50min
Moroccan Chicken Bowl
45min
Butter Chicken
4 Std. 5 Min
Salted caramel slice
2h 40min
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 godz.
Mild Thai Green Curry
50min
Lasagna
2 godz. 30 min
Cashew Chicken Stir Fry
30min