Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biryani
- 300 g basmati rice, rinsed and drained
- 2 dried bay leaves
- 40 g extra virgin olive oil, plus an extra 2 tsp
- 2 tsp sea salt
- 40 g extra virgin olive oil
- 450 g brown onions, cut into wedges (3-4 cm)
- 6 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, cut into pieces, deseeded
- 5 cm piece fresh ginger, peeled, cut into pieces
- 3 green cardamom pods
- 3 whole cloves
- ½ cinnamon quill, broken into halves
- 3 tsp ground cumin
- 1 ¼ tbsp ground coriander
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 ¼ tsp ground turmeric
- ¾ tsp Kashmiri chilli powder
- 50 g natural yoghurt
- 150 g tomatoes, cut into pieces
- 600 g boneless lamb leg steaks, cut into cubes (3 - 4 cm)
- 550 g water
Vegetable Curry
- 20 g extra virgin olive oil
- 15 fresh curry leaves
- ½ tsp black mustard seeds
- 270 g water
- 300 g potatoes, cut into cubes (1- 2 cm)
- 250 g canned chopped tomatoes
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp garam masala
- 500 g mixed vegetables of choice (see Tips)
- 2 pinches saffron threads
- 2 tbsp milk
- ½ bunch fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2790.5 kJ / 666.9 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 1051.9 mg
Alternatywne przepisy
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Chilli with rice
50 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Lamb sausage ragu
30 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Biryani-style rice
1 Std. 5 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50 min
Creamy chicken curry and rice
45min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min