![Hot Cross Buns Hot Cross Buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9721AE58-0EA9-4345-98FE-211683394BAA/Derivates/2841CDDE-17E4-4AFD-B42B-91E4E3B0DD87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buns
- 1 lemon
- 445 g bread flour, divided, plus extra to dust
- 240 g whole milk
- 1 tbsp active dry yeast
- 1 pinch salt
- 70 g unsalted butter, plus extra to grease
- 60 g sugar
- 1 large egg
- 1 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp ground nutmeg
- 1 tsp ground cloves
-
100
g raisins, dark
lub 100 g raisins, sultana, light golden -
70
g raisins, golden
lub 70 g Corinth raisins (currants)
Syrup
- 2 tbsp water
- 2 tbsp sugar
Icing
- 115 g icing sugar
- 4 tsp whole milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 43 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky Buns
3 Std. 45 Min
Acadian Chicken Fricot
1h 30min
Sweet monkey bread
3h
Traditional Christmas cake
3h 15min
Pull-Apart Dinner Rolls
2 Std. 15 Min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2 Std. 15 Min
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1h 50min
Traditional Canadian Pie Pastry
15 Min
Cultured Butter
12 godz. 15 min
Wonderful White Bread
5h
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1 Std.
Cheese and bacon scones
35min