![Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9dc4b7eff85baa4e1ccd2c23ecba2a8a/Derivates/f65205b74fe0b7c0204243b63892c32a45fd696a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g brown rice
lub white short grain rice - 100 g pitted dates
- 140 g Braeburn apples, unpeeled, cored, quartered
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 ½ tsp gluten-free baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
-
1
Tbsp psyllium husk (see tip)
lub ground linseeds - ½ tsp fine sea salt
- 80 g shelled walnuts
- 4 medium eggs
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 700.2 kJ / 167.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 207.1 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2 Std. 30 Min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 Std.
Gluten-free Pizza Two Ways
2 Std. 45 Min
Gluten-Free Banana Bread
55min
Buckwheat Crispbread
1 Std. 30 Min
Gluten-Free Focaccia Bread
1 Std.
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Buckwheat Galettes with Chocolate Sauce
35min
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
2 Std.
Gluten-free Shortcrust Pastry
35min
Gluten-free Blondies
1h 20min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3 godz.