Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
TM6 TM5 TM31

Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread

4.8 (24 oceny)

Składniki

  • 240 g brown rice
    lub white short grain rice
  • 100 g pitted dates
  • 140 g Braeburn apples, unpeeled, cored, quartered
  • 60 g olive oil, plus extra for greasing
  • 1 ½ tsp gluten-free baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 Tbsp psyllium husk (see tip)
    lub ground linseeds
  • ½ tsp fine sea salt
  • 80 g shelled walnuts
  • 4 medium eggs
  • 100 g water

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
700.2 kJ / 167.4 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
19.2 g
Tłuszcz
8.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
2.1 g
Sód
207.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy