Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices
Składniki
-
white short grain ricebrown rice240 g
-
pitted dates100 g
-
Braeburn apples unpeeled, cored, quartered140 g
-
olive oil plus extra for greasing60 g
-
gluten-free baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground linseedspsyllium husk (see tip)1 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
shelled walnuts80 g
-
medium eggs4
-
water100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
207.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
700.2 kJ /
167.4 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
19.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz.
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1 godz.
Gluten-free Sponge Cake
1 godz. 10 min
Buckwheat Crispbread
1 godz. 30 min
Carrot Cake Energy Balls
15 min
Gluten-free Pizza Two Ways
2 godz. 45 min
Gluten-free Artisan Bread
2 godz. 30 min
Nut Bread
1 godz. 20 min
Gluten-Free Focaccia Bread
1 godz.
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 godz.
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 godz.
Date and Pecan Protein Balls
10 min