Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Icing
- 85 g water, plus extra for soaking
- 110 g caster sugar
- 65 g double cream
- 2 gelatine leaves
- 40 g cocoa powder, unsweetened
Tangerine Sorbet
- 450 g tangerine or clementines, peeled, quartered then frozen
- 70 g icing sugar
-
1
Tbsp Cointreau
lub 1 Tbsp Grand Marnier
Chocolate Ice Cream
- 3 large eggs, separated
- 100 g caster sugar
- 250 g mascarpone
- 2 tsp cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
Alternatywne przepisy
Sticky Toffee Puddings
1h
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Cherry Crumble Cake
1 Std. 45 Min
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min
Slow cooked Pears in Red Wine
Brak ocen
Green Dyed Eggs
55 min
Pesto Baked Eggs
1h 15min
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
50 min
Pears in Spiced Red Wine
3h 20min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 Std. 10 Min
Tear and Share Snail Bread
2 godz. 45 min