Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Icing
- 85 g water, plus extra for soaking
- 110 g caster sugar
- 65 g double cream
- 2 gelatine leaves
- 40 g cocoa powder, unsweetened
Tangerine Sorbet
- 450 g tangerine or clementines, peeled, quartered then frozen
- 70 g icing sugar
-
1
Tbsp Cointreau
lub 1 Tbsp Grand Marnier
Chocolate Ice Cream
- 3 large eggs, separated
- 100 g caster sugar
- 250 g mascarpone
- 2 tsp cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
Alternatywne przepisy
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Gluten-free Pain au Chocolat
6 Std. 15 Min
Millionaire's Chocolate Tart
2u. 20min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Red Onion and Garlic Soda Bread
2h 15 min.
Three Course Meal for Two: Vegetable Soup, Baked Chicken Casserole with Rice, Steamed Cinnamon Apple
1h 15min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1h
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Cappuccino Cake
2h
Red Grape and Olive Oil Cake
1 Std. 40 Min
Gluten-free Christmas Cake
732 Std. 30 Min