Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 350 g water, lukewarm
-
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 2 Tbsp caraway seeds
- 3 Tbsp black treacle
Bread
- 30 g unsalted butter, diced
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 115 g wholemeal flour
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 125 g water, lukewarm
- 1 Tbsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 737 kJ / 175 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
German Bread
4 godz. 15 min
Sonja's Bread
3h 10min
Pain aux Cereales
12 godz. 15 min
Chorizo Garlic Butter
3h 5min
Sourdough-style Loaf
122h 45min
Spelt Bread
1h 45min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Rye and Walnut Bread
1h 25min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35min
Walnut Scones
30 min
Pain d'Epi
2h 40min
Rye sourdough baguettes
27h 20min