Urządzenia i Akcesoria
Sourdough Rye
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 51 godz. 10 min
20 slices
Składniki
Starter
-
water lukewarm350 g
-
30 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 Tbsp
-
rye flour250 g
-
caraway seeds2 Tbsp
-
black treacle3 Tbsp
Bread
-
unsalted butter diced30 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
wholemeal flour115 g
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
water lukewarm125 g
-
fine sea salt1 Tbsp
-
olive oil for greasing
-
medium egg mixed with 1 Tbsp water1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
306 mg
Białko
5 g
Kalorie
737 kJ /
175 kcal
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seville Orange Curd
40 min
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Plain Yoghurt in Varoma
12 godz.
Scandinavian Rye Bread
27 godz.
Plain Yoghurt
14 godz.
Pizza Dough with a Trio of Toppings
2 godz. 10 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Tomato Ketchup
1 godz. 15 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Rye Flatbreads
2 godz. 10 min
German Bread
4 godz. 15 min
Sourdough-style Loaf
122 godz. 45 min