Wersje kompatybilne
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 90 g caster sugar
- ¼ orange, thin peelings of skin only
- 250 g plain flour
- 175 g unsalted butter, cold, diced
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 Tbsp water, chilled
- 1 medium egg, beaten
Filling
- 390 g double cream
- 2 Tbsp liquid glucose
- 365 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 25 g orange liqueur
- 85 g unsalted butter, diced
Serving
- 50 g honeycomb
- crème fraîche, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2580 kJ / 617 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
Alternatywne przepisy
Cranberry Sauce
1h
Baked Peaches with Meringue Topping
40 Min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3h 30 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11h 10min
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Raspberry Balsamic Glaze
73sa
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1h
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24 Std.
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min