Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust

Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust

4.7 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 slices

Składniki

Pastry
  • caster sugar
    90 g
  • orange thin peelings of skin only
    ¼
  • plain flour
    250 g
  • unsalted butter cold, diced
    175 g
  • egg yolk from medium egg
    1
  • water chilled
    2 Tbsp
  • medium egg beaten
    1
Filling
  • double cream
    390 g
  • liquid glucose
    2 Tbsp
  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
    365 g
  • orange liqueur
    25 g
  • unsalted butter diced
    85 g
Serving
  • honeycomb
    50 g
  • crème fraîche for serving

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 617 kcal / 2580 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 47.3 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...