Urządzenia i Akcesoria
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 slices
Składniki
Pastry
-
caster sugar90 g
-
orange thin peelings of skin only¼
-
plain flour250 g
-
unsalted butter cold, diced175 g
-
egg yolk from medium egg1
-
water chilled2 Tbsp
-
medium egg beaten1
Filling
-
double cream390 g
-
liquid glucose2 Tbsp
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets365 g
-
orange liqueur25 g
-
unsalted butter diced85 g
Serving
-
honeycomb50 g
-
crème fraîche for serving
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6.1 g
Kalorie
2580 kJ /
617 kcal
Tłuszcz
47.3 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Profiteroles
2 godz. 15 min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 godz. 30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Choux Pastry
2 godz.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Raspberry Cheesecake
3 godz. 25 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min