Urządzenia i Akcesoria
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 slices
Składniki
Pastry
-
caster sugar90 g
-
orange thin peelings of skin only¼
-
plain flour250 g
-
unsalted butter cold, diced175 g
-
egg yolk from medium egg1
-
water chilled2 Tbsp
-
medium egg beaten1
Filling
-
double cream390 g
-
liquid glucose2 Tbsp
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets365 g
-
orange liqueur25 g
-
unsalted butter diced85 g
Serving
-
honeycomb50 g
-
crème fraîche for serving
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6.1 g
Kalorie
2580 kJ /
617 kcal
Tłuszcz
47.3 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 godz.
Chocolate and Sesame Ganache
13 godz.
Cardamom and Rose Shortbread
1 godz. 30 min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 godz. 15 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Pistachio and Almond Filo Coil
1 godz. 15 min
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min
Salted Caramel Shortbread
3 godz.
Carrot Cake Cupcakes
1 godz. 20 min